Home Zupy Włoski chowder z halibuta

Włoski chowder z halibuta

by

Włoska zupa z halibuta przygotowywana na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem tradycyjnych włoskich ziół. Posypać parmezanem i podawać bardzo gorącą.

Składniki:

  • 1200 g steków z halibuta, pokrojonych w kostkę
  • 1 czerwona papryka, drobno pokrojona
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 3 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
  • 3 ząbki czosnku, zgniecione
  • 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
  • 235 ml (1 szklanka) soku pomidorowego

Przygotowanie:

  • W oleju podsmażyć do miękkości paprykę, seler, cebulę i czosnek. Dodać sok pomidorowy lub wodę, sok jabłkowy, rozgniecione pomidory i zioła. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
  • Dodać kawałki halibuta. Gotować, aż halibut będzie ugotowany, około 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

70 minut

Całkowity czas:

90 minut


Średnia 5 / 5 (1054 głosów)

related articles