Włoska zupa z halibuta przygotowywana na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem tradycyjnych włoskich ziół. Posypać parmezanem i podawać bardzo gorącą.
Składniki:
- 1200 g steków z halibuta, pokrojonych w kostkę
- 1 czerwona papryka, drobno pokrojona
- 1 cebula, drobno posiekana
- 3 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
- 3 ząbki czosnku, zgniecione
- 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
- 235 ml (1 szklanka) soku pomidorowego
Przygotowanie:
- W oleju podsmażyć do miękkości paprykę, seler, cebulę i czosnek. Dodać sok pomidorowy lub wodę, sok jabłkowy, rozgniecione pomidory i zioła. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
- Dodać kawałki halibuta. Gotować, aż halibut będzie ugotowany, około 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
70 minut
Całkowity czas:
90 minut
Średnia 5 / 5 (1054 głosów)