Marchewki wycięte w kształcie serc i podawane z miodem – bardzo smaczne jako dodatek do zup lub innych dań. Dzieci będą zachwycone 🙂
Składniki:
- 4 duże marchewki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Marchewki umyć, obrać i ułożyć na desce do krojenia. Odkroić końcówki i wyciąć wzdłuż marchewek kształt V.
- Obieraczką do warzyw – 1-2 pociągnięcia – zaokrąglić wierzchołek serc. Z drugiej strony obrać i zaostrzyć w kształcie szpicu serca – 2-4 pociągnięcia obieraczki. Kiedy marchewka nabierze kształtu serca, pokroić ją w plasterki pożądanej grubości.
- Serca wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 8 minut. Odcedzić i wymieszać z masłem i miodem. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut
Średnia 5 / 5 (1005 głosów)