Home Zupy Serduszka z marchewek

Serduszka z marchewek

by

Marchewki wycięte w kształcie serc i podawane z miodem – bardzo smaczne jako dodatek do zup lub innych dań. Dzieci będą zachwycone 🙂

Składniki:

  • 4 duże marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  • Marchewki umyć, obrać i ułożyć na desce do krojenia. Odkroić końcówki i wyciąć wzdłuż marchewek kształt V.
  • Obieraczką do warzyw – 1-2 pociągnięcia – zaokrąglić wierzchołek serc. Z drugiej strony obrać i zaostrzyć w kształcie szpicu serca – 2-4 pociągnięcia obieraczki. Kiedy marchewka nabierze kształtu serca, pokroić ją w plasterki pożądanej grubości.
  • Serca wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 8 minut. Odcedzić i wymieszać z masłem i miodem. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (1005 głosów)

related articles