Orzeźwiająca, lekka zupa na lato, przypominająca gazpacho – ale z awokado, kukurydzą i kolendrą. Najlepsza z dojrzałych, pachnących pomidorów, podawana z chrupiącym chlebem, maczanym w oliwie z oliwek.
Składniki:
- 4 duże pomidory
- 1 awokado, wydrążone i pokrojone w kostkę
- 1/2 szklanki (75 g) kukurydzy
- 2 pomidory, pokrojone w kostkę
- 1/4 szklanki (10 g) posiekanej świeżej kolendry
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- W sokowirówce wycisnąć sok z 4 dużych pomidorów.
- Wymieszać sok z pomidorów z awokado, kukurydzą, pokrojonymi pomidorami, kolendrą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut
Średnia 5 / 5 (926 głosów)