Home Zupy Chłodnik w hiszpańskim stylu gazpacho

Chłodnik w hiszpańskim stylu gazpacho

by

Orzeźwiająca, lekka zupa na lato, przypominająca gazpacho – ale z awokado, kukurydzą i kolendrą. Najlepsza z dojrzałych, pachnących pomidorów, podawana z chrupiącym chlebem, maczanym w oliwie z oliwek.

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 1 awokado, wydrążone i pokrojone w kostkę
  • 1/2 szklanki (75 g) kukurydzy
  • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1/4 szklanki (10 g) posiekanej świeżej kolendry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • W sokowirówce wycisnąć sok z 4 dużych pomidorów.
  • Wymieszać sok z pomidorów z awokado, kukurydzą, pokrojonymi pomidorami, kolendrą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (926 głosów)

related articles