W sezonie na pyszne, pachnące pomidory ta zupa to hit wśród rodziny i znajomych. Prosta i wyśmienita!
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 1 cebula
- 1 liść laurowy
Przygotowanie:
- Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obrać, wrzucić do garnka i zalać wrzącą wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować przez 30 minut.
- W międzyczasie pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Zmiksować. W rondelku stopić masło i podsmażyć zmiksowane pomidory.
- Kiedy warzywa są już miękkie, dodać puree z pomidorów i zagotować. Na końcu dodać czosnek. Podawać udekorowane śmietaną.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
40 minut
Całkowity czas:
60 minut
Średnia 5 / 5 (916 głosów)