Home Zupy Zupa toskańska

Zupa toskańska

by

Wspaniale rozgrzewająca zupa inspirowana kuchnią włoską. Dodatek mleka kokosowego sprawia, że zupa ma kremową konsystencję i smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy

Przygotowanie:

  • W dużym garnku zagotować wodę, dodać vegetę, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotować przez 10 minut, a następnie wyjąć liście laurowe.
  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do garnka razem z kukurydzą. Gotować przez 20 minut.
  • Papryczkę i czosnek posiekać, dodać do zupy. Wlać przecier pomidorowy, wymieszać i chwilę gotować.
  • Zupę zmiksować w blenderze, wymieszać z mlekiem kokosowym i zagotować.
  • Podawać ze śmietaną i listkami bazylii.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

40 minut

Całkowity czas:

60 minut


Średnia 5 / 5 (1217 głosów)

related articles