Jest wiele sposobów na przygotowanie zupy dietetycznej. Najważniejsze jest, żeby miała dużo warzyw i mnóstwo naturalnego błonnika.
Składniki:
- 1 średnia główka kapusty, posiekanej
- 1 cebula, posiekana
- 3 duże marchewki, posiekane
- 3 łodygi selera naciowego, posiekane
- 3 pomidory, posiekane
- 450 g mrożonej fasolki szparagowej
- 2 opakowania (2 x 30 g) zupy cebulowej w proszku
- 1400 ml (6 szkl.) wody
Przygotowanie:
- W dużym garnku połączyć wodę z zupą cebulową i warzywami. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
50 minut
Średnia 5 / 5 (868 głosów)