Home Zupy Zupa dietetyczna

Zupa dietetyczna

by

Jest wiele sposobów na przygotowanie zupy dietetycznej. Najważniejsze jest, żeby miała dużo warzyw i mnóstwo naturalnego błonnika.

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty, posiekanej
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 duże marchewki, posiekane
  • 3 łodygi selera naciowego, posiekane
  • 3 pomidory, posiekane
  • 450 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 opakowania (2 x 30 g) zupy cebulowej w proszku
  • 1400 ml (6 szkl.) wody

Przygotowanie:

  • W dużym garnku połączyć wodę z zupą cebulową i warzywami. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (868 głosów)

related articles