Pyszna zupa pełna smaku. Resztki kurczaka (na przykład z wczorajszego obiadu) gotuje się wraz z makaronem i marchewką w bulionie drobiowym. Podawać ze świeżym pieczywem.
Składniki:
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 1 łyżka masła
- 1,5-2 litry wody
- 100 g makaronu
- 2 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki
Przygotowanie:
- W garnku, na średnim ogniu stopić masło i podsmażyć kurczaka aby się dobrze zrumienił.
- Dodać kostkę rosołową, marchew i czosnek i dobrze wymieszać. Smażyć przez 2-3 minuty.
- Dodać wodę, sól i pieprz i gotować przez około 15 minut, aż marchew zmięknie.
- Dodać makaron i gotować przez 10 minut. Podawać na gorąco, posypując zupę startym serem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (1015 głosów)