Pyszna i prosta zupa w stylu azjatyckim. Cienko pokrojona wieprzowina, świeży imbir, zielona cebulka i chiński makaron przeniosą Cię w świat kulinarnego Orientu.
Składniki:
- 1,5 łyżki oleju roślinnego
- 1/4 małej główki kapusty, poszatkowanej
- 120 g chudej polędwicy wieprzowej, pokrojonej na cienkie plasterki
- 6 szklanek (1,4 l) bulionu drobiowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego korzenia imbiru
- 8 cebulek dymek, posiekanych
- 120 g suchego chińskiego makaronu
Przygotowanie:
- Na patelni lub w woku rozgrzać olej, dodać kapustę i mięso. Smażyć, cały czas mieszając, przez około 5 minut, aż mięso przestanie być w środku różowe.
- Dodać wywar, sos sojowy, imbir i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, gotować przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Dodać cebulę i makaron, wymieszać i gotować przez 2-4 minuty, aż makaron będzie miękki.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
35 minut
Średnia 5 / 5 (1236 głosów)