Home Zupy Toskańska zupa fasolowa ze śliwkami kalifornijskimi

Toskańska zupa fasolowa ze śliwkami kalifornijskimi

by

Pyszna, prosta i jednocześnie nietypowa potrawa która zaskoczy Twoich gości!

Składniki:

  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 obrana i posiekana cebula
  • 2 ząbki czosnku obrane i pokrojone na plasterki
  • 400 g białej fasoli z puszki
  • 400 g fasoli jaś z puszki
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki

Przygotowanie:

  • Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę aż zmięknie.
  • Dodać czosnek i fasolę, zmieszać z cebulą, smażyć jeszcze przez 1 minutę przed dodaniem pomidorów, śliwek kalifornijskich, kapusty i bulionu warzywnego.
  • Na sam koniec dodać rozmaryn i resztę przypraw, dobrze zamieszać i doprowadzić do wrzenia.
  • Gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut do momentu ugotowania kapusty.
  • Rozlać zupę do 4 głębokich talerzy i posypać parmezanem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (1116 głosów)

related articles