Pyszna, prosta i jednocześnie nietypowa potrawa która zaskoczy Twoich gości!
Składniki:
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 obrana i posiekana cebula
- 2 ząbki czosnku obrane i pokrojone na plasterki
- 400 g białej fasoli z puszki
- 400 g fasoli jaś z puszki
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
Przygotowanie:
- Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę aż zmięknie.
- Dodać czosnek i fasolę, zmieszać z cebulą, smażyć jeszcze przez 1 minutę przed dodaniem pomidorów, śliwek kalifornijskich, kapusty i bulionu warzywnego.
- Na sam koniec dodać rozmaryn i resztę przypraw, dobrze zamieszać i doprowadzić do wrzenia.
- Gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut do momentu ugotowania kapusty.
- Rozlać zupę do 4 głębokich talerzy i posypać parmezanem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut
Średnia 5 / 5 (1116 głosów)