Szybka i prosta zupa doskonała na zimne dni. Rozgrzewająca i sycąca z dodatkiem ziemniaków i kaszy jęczmiennej.
Składniki:
- 2 litry bulionu wołowego
- 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
- 2 marchewki, pokrojone w plasterki
- 1 mała główka kapusty, poszatkowana
- 500 g mielonego indyka
- 1 szklanka (200 g) kaszy jęczmiennej
Przygotowanie:
- W dużym garnku zagotować bulion, dodając ziemniaki, marchewkę i kapustę. Gotować na małym ogniu.
- Na patelni zrumienić mielonego indyka. Przełożyć do garnka z zupą i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.
- Na 15 minut przed końcem gotowania dodać kaszę.
Porcja dla:
5 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
85 minut
Całkowity czas:
105 minut
Średnia 5 / 5 (928 głosów)