Home Zupy Zupa z mielonym indykiem

Zupa z mielonym indykiem

by

Szybka i prosta zupa doskonała na zimne dni. Rozgrzewająca i sycąca z dodatkiem ziemniaków i kaszy jęczmiennej.

Składniki:

  • 2 litry bulionu wołowego
  • 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 marchewki, pokrojone w plasterki
  • 1 mała główka kapusty, poszatkowana
  • 500 g mielonego indyka
  • 1 szklanka (200 g) kaszy jęczmiennej

Przygotowanie:

  • W dużym garnku zagotować bulion, dodając ziemniaki, marchewkę i kapustę. Gotować na małym ogniu.
  • Na patelni zrumienić mielonego indyka. Przełożyć do garnka z zupą i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.
  • Na 15 minut przed końcem gotowania dodać kaszę.

Porcja dla:

5 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

85 minut

Całkowity czas:

105 minut


Średnia 5 / 5 (928 głosów)

related articles