Home Zupy Zupa krem z zielonych szparagów

Zupa krem z zielonych szparagów

by

Smaczna zupa o kremowej konsystencji. Jest w niej mleko kokosowe i grzanki z ciemnego pieczywa – co sprawia, że jest naprawdę niezwykła.

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 1 wiązka zielonych szparagów, pokrojonych na kawałki
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

  • W dużym garnku zagotować wodę, dodać ziemniaki, szparagi i przyprawy. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa zmiękną.
  • Dodać mleczko kokosowe i gotować przez kolejne 2 minuty, zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
  • Przestudzoną zupę zmiksować w blenderze.
  • Na patelni roztopić masło i podsmażyć kawałki chleba, aż będą rumiane.
  • Zupę podawać z garznkami.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

70 minut


Średnia 5 / 5 (1105 głosów)

related articles