Smaczna zupa o kremowej konsystencji. Jest w niej mleko kokosowe i grzanki z ciemnego pieczywa – co sprawia, że jest naprawdę niezwykła.
Składniki:
- 5 dużych ziemniaków, pokrojonych w kostkę
- 1 wiązka zielonych szparagów, pokrojonych na kawałki
- 1 kostka rosołowa
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
- W dużym garnku zagotować wodę, dodać ziemniaki, szparagi i przyprawy. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa zmiękną.
- Dodać mleczko kokosowe i gotować przez kolejne 2 minuty, zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
- Przestudzoną zupę zmiksować w blenderze.
- Na patelni roztopić masło i podsmażyć kawałki chleba, aż będą rumiane.
- Zupę podawać z garznkami.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
70 minut
Średnia 5 / 5 (1105 głosów)