Home Zupy Bulion babci Egan

Bulion babci Egan

by

Bulion ten jest bardzo pożywny i smaczny, dlatego że jest gotowany na starej kurze. Jest klarowny i często gotuję go moim dzieciom. Kiedy są przeziębione zawsze proszą, żeby im go ugotować. Jest świetnym lekarstwem na wszystko. Może również stanowić świetną bazę do rosołu z kluseczkami.

Składniki:

  • 1 (450g) kurczak
  • 3 łodygi selera, posiekanego
  • 1 cebula, poćwiartkowana

Przygotowanie:

  • Włożyć kurczaka, seler i cebulę do dużego garnka. Zalać składniki wodą. Doprowadzić do wrzenia.
  • Odcedzić nadmiar tłuszczu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 godzin.
  • Wyciągnąć z garnka kurczaka i warzywa. Przecedzić bulion przez tkaninę.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

195 minut

Całkowity czas:

210 minut


Średnia 5 / 5 (971 głosów)

related articles