Home Zupy Zupa z łososia

Zupa z łososia

by

Pyszna zupa rybna z dodatkiem ziemniaków i szpinaku. Można użyć resztek łososia, które zostały z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 1 litr wody
  • 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 liście laurowe
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  • Wodę zagotować. Dodać ziemniaki, liść laurowy, sól i pieprz.
  • Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażać cebulę z marchewką na małym ogniu przez około 5 minut, aż zmiękną.
  • Dodać rybę i podsmażać przez kolejne kilka minut. Następnie rybę rozdrobnić drewnianą łyżką i przełożyć do garnka razem z cebulą i marchewką. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Na końcu dodać szpinak i gotować jeszcze przez 2 minuty. Gdy zupa się zagotuje, wyłączyć ogień.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (1070 głosów)

related articles