Pyszna zupa rybna z dodatkiem ziemniaków i szpinaku. Można użyć resztek łososia, które zostały z poprzedniego dnia.
Składniki:
- 1 litr wody
- 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 2 liście laurowe
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
- Wodę zagotować. Dodać ziemniaki, liść laurowy, sól i pieprz.
- Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażać cebulę z marchewką na małym ogniu przez około 5 minut, aż zmiękną.
- Dodać rybę i podsmażać przez kolejne kilka minut. Następnie rybę rozdrobnić drewnianą łyżką i przełożyć do garnka razem z cebulą i marchewką. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
- Na końcu dodać szpinak i gotować jeszcze przez 2 minuty. Gdy zupa się zagotuje, wyłączyć ogień.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut
Średnia 5 / 5 (1070 głosów)