Home Zupy Zupa rybna kryzysowa

Zupa rybna kryzysowa

by

Prosta, tania i smaczna zupa z warzyw z dodatkiem resztek ryby pozostałych po przygotowaniu innej potrawy.

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżki vegety
  • 3 ziarenka pieprzu
  • resztki ryby (ogon, głowa)

Przygotowanie:

  • W garnku zagotować litr wody, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu i vegetę. Dodać kawałki ryby. Gotować na małym ogniu przez 15 minut.
  • Warzywa oczyścić i pokroić na kawałki, dodać do garnka i gotować przez 30 minut. Przed końcem dodać lubczyk. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

45 minut

Całkowity czas:

60 minut


Średnia 5 / 5 (864 głosów)

related articles