Prosta, tania i smaczna zupa z warzyw z dodatkiem resztek ryby pozostałych po przygotowaniu innej potrawy.
Składniki:
- 1 kostka rosołowa
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 1/2 łyżki vegety
- 3 ziarenka pieprzu
- resztki ryby (ogon, głowa)
Przygotowanie:
- W garnku zagotować litr wody, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu i vegetę. Dodać kawałki ryby. Gotować na małym ogniu przez 15 minut.
- Warzywa oczyścić i pokroić na kawałki, dodać do garnka i gotować przez 30 minut. Przed końcem dodać lubczyk. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
45 minut
Całkowity czas:
60 minut
Średnia 5 / 5 (864 głosów)