Smaczna zupa podawana z ryżem lub makaronem.
Składniki:
- 2 litry wody
- 1 marchewka, pokrojona na kawałki
- 1 mała pietruszka, pokrojona na kawałki
- kawałek pora, pokrojony na plasterki
- 2 kostki rosołowe (bulion)
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
- Do garnka z wodą wrzucić obrane i pokrojone w duże kawałki warzywa. Dodać bulion, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować przez 15 minut.
- Na koniec dodać śmietanę rozbełtaną z gorącym wywarem. Wyłączyć, i jeżeli trzeba, doprawić jeszcze do smaku.
- W osobnym garnku ugotować ryż na sypko i gotowy dodać do zupy.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut
Średnia 5 / 5 (902 głosów)