Home Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

by

Smaczna zupa podawana z ryżem lub makaronem.

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 1 marchewka, pokrojona na kawałki
  • 1 mała pietruszka, pokrojona na kawałki
  • kawałek pora, pokrojony na plasterki
  • 2 kostki rosołowe (bulion)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

Przygotowanie:

  • Do garnka z wodą wrzucić obrane i pokrojone w duże kawałki warzywa. Dodać bulion, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować przez 15 minut.
  • Na koniec dodać śmietanę rozbełtaną z gorącym wywarem. Wyłączyć, i jeżeli trzeba, doprawić jeszcze do smaku.
  • W osobnym garnku ugotować ryż na sypko i gotowy dodać do zupy.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (902 głosów)

related articles