Home Zupy Zupa nic na rosole

Zupa nic na rosole

by

Do przygotowania tej lekkiej zupy potrzebny jest ugotowany rosół, choć oczywiście można go ugotować od początku.

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy mannej
  • 3 litry rosołu

Przygotowanie:

  • Z ugotowanego rosołu wyjąć marchewkę i pietruszkę, pokroić w plasterki i odłożyć.
  • Z zupy usunąć liść laurowy, seler, por i cebulę.
  • Do czystego rosołu wsypać kaszkę i cały czas mieszając zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Pod koniec gotowania dodać pokrojone warzywa.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

35 minut


Średnia 5 / 5 (839 głosów)

related articles