Home Zupy Zupa ogórkowa z koperkiem

Zupa ogórkowa z koperkiem

by

Podawać z ulubioną kanapką lub chlebem. Ta zupa najlepiej smakuje na chłodno następnego dnia.

Składniki:

  • 450 g kości wołowych
  • 170 g włoszczyzny
  • 300 g ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę
  • 2 l wody
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 3 łyżki mąki
  • 230 ml mleka
  • sól do smaku

Przygotowanie:

  • Do dużego garnka włożyć kości, warzywa i ogórki. Zalać wodą. Gotować na średnim ogniu przez 45 minut.
  • Dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie, około 20 minut.
  • Wyjąć kości. Zwiększyć ogień do średnio-dużego. W małej misce połączyć mąkę i mleko, i stopniowo dodawać do zupy. Mieszać, aż zupa zacznie wrzeć. Przyprawić do smaku solą.

Porcja dla:

7 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

75 minut

Całkowity czas:

90 minut


Średnia 5 / 5 (1005 głosów)

related articles