Uwaga kawalerzy: sycąca pomidorowa zupa rybna, którą się szybko i łatwo przyrządza. Dla dodania pikanterii można dodać czosnku granulowanego.
Składniki:
- 1 puszka (ok. 400 ml) pomidorów pokrojonych w kostkę
- 3 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- sól i pieprz do smaku
- 225 g mrożonych filetów z dorsza
Przygotowanie:
- Do średniego garnka na zupę wlać pomidory wraz z sokiem, dodać seler, oregano, bazylię, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
- Dodać mrożone filety rybne. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 do 15 minut. Gotować, aż mieszanina będzie równomiernie gorąca, a ryba będzie matowa i będzie się kruszyć. W razie potrzeby można rozcieńczyć odrobiną wody.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
35 minut
Średnia 5 / 5 (1063 głosów)