Home Zupy Naprawdę prosta zupa rybna

Naprawdę prosta zupa rybna

by

Uwaga kawalerzy: sycąca pomidorowa zupa rybna, którą się szybko i łatwo przyrządza. Dla dodania pikanterii można dodać czosnku granulowanego.

Składniki:

  • 1 puszka (ok. 400 ml) pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 3 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • 225 g mrożonych filetów z dorsza

Przygotowanie:

  • Do średniego garnka na zupę wlać pomidory wraz z sokiem, dodać seler, oregano, bazylię, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
  • Dodać mrożone filety rybne. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 do 15 minut. Gotować, aż mieszanina będzie równomiernie gorąca, a ryba będzie matowa i będzie się kruszyć. W razie potrzeby można rozcieńczyć odrobiną wody.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

35 minut


Średnia 5 / 5 (1063 głosów)

related articles