Wspaniały zestaw warzyw i mielona wołowina. . . doskonała z domowym chlebem!
Składniki:
- 450 g chudej mielonej wołowiny
- 130 g drobno pokrojonej marchewki
- 120 g drobno pokrojonego selera naciowego
- 160 g drobno posiekanej cebuli
- 6 kostek bulionu wołowego
- 1200 ml (5 szkl.) wody
Przygotowanie:
- W średniej patelni na średnim ogniu przysmażyć mięso. Odsączyć tłuszcz.
- W dużym garnku na zupę wymieszać wołowinę z marchwią, selerem, cebulą, bulionem, wodą, przecierem pomidorowym, pokrojonymi pomidorami, solą, kukurydzą, bazylią i ketchupem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz, gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 1,5 godziny.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
110 minut
Całkowity czas:
125 minut
Średnia 5 / 5 (947 głosów)