Home Zupy Zupa z mielonym mięsem

Zupa z mielonym mięsem

by

Wspaniały zestaw warzyw i mielona wołowina. . . doskonała z domowym chlebem!

Składniki:

  • 450 g chudej mielonej wołowiny
  • 130 g drobno pokrojonej marchewki
  • 120 g drobno pokrojonego selera naciowego
  • 160 g drobno posiekanej cebuli
  • 6 kostek bulionu wołowego
  • 1200 ml (5 szkl.) wody

Przygotowanie:

  • W średniej patelni na średnim ogniu przysmażyć mięso. Odsączyć tłuszcz.
  • W dużym garnku na zupę wymieszać wołowinę z marchwią, selerem, cebulą, bulionem, wodą, przecierem pomidorowym, pokrojonymi pomidorami, solą, kukurydzą, bazylią i ketchupem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz, gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 1,5 godziny.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

110 minut

Całkowity czas:

125 minut


Średnia 5 / 5 (947 głosów)

related articles