Pełna smaku zupa, w której wspaniale komponuje się mięso kraba i krewetki! Dodatek białego wina nadaje wspaniały łagodny smak. Dekorować drobno posiekanym szczypiorkiem, podawać z sałatką z sałaty i dobrym pieczywem, a będzie to królewski posiłek.
Składniki:
- 2 łyżki margaryny
- 2 łyżki mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 1 łyżeczka bulionu drobiowego w proszku
Przygotowanie:
- W 2 litrowym garnku stopić masło i mieszając dodać mąkę, sól, pieprz biały, bulion w proszku, cebulę i połowę śmietany.
- Dodać krewetki i mięso z kraba i gotować na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Mieszając dodać pozostałą połowę śmietany i wino. Podawać na gorąco.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
20 minut
Średnia 5 / 5 (1037 głosów)