Home Zupy Zupa-krem z krewetek i kraba

Zupa-krem z krewetek i kraba

by

Pełna smaku zupa, w której wspaniale komponuje się mięso kraba i krewetki! Dodatek białego wina nadaje wspaniały łagodny smak. Dekorować drobno posiekanym szczypiorkiem, podawać z sałatką z sałaty i dobrym pieczywem, a będzie to królewski posiłek.

Składniki:

  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
  • 1 łyżeczka bulionu drobiowego w proszku

Przygotowanie:

  • W 2 litrowym garnku stopić masło i mieszając dodać mąkę, sól, pieprz biały, bulion w proszku, cebulę i połowę śmietany.
  • Dodać krewetki i mięso z kraba i gotować na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Mieszając dodać pozostałą połowę śmietany i wino. Podawać na gorąco.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (1037 głosów)

related articles