Pyszna zupa z jarmużem, pomidorami, ziemniakami i fasolą, która rozgrzewa i syci w zimne dni. Zamiast kostek rosołowych najlepiej użyć domowego bulionu.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 2 łyżki posiekanego czosnku
- 1 pęczek jarmużu (wyciąć łodygi, liście posiekać)
- 2L wody
- 3 kostki rosołowe warzywne
Przygotowanie:
- W dużym garnku na zupę rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż zmiękną.
- Dodać posiekany jarmuż i smażyć ok. 2 minuty, aż zmięknie.
- Dodać wodę i kostki rosołowe, pomidory, ziemniaki, zioła i pietruszkę. Gotować zupę na średnim ogniu przez ok. 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
55 minut
Średnia 5 / 5 (1020 głosów)