Home Zupy Zupa diabelska

Zupa diabelska

by

Pikantna zupa z mięsem mielonym i dużą ilością papryki. Łatwa do przygotowania, smaczna i sycąca. Można ją doprawić według upodobania, na bardziej lub mniej ostro.

Składniki:

  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy (lub oleju)
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy (kucharek, chili, papryka)
  • 0,5 litra bulionu (może być kostka rosołowa)

Przygotowanie:

  • Cebule kroimy w plastry i smażymy na oliwie, dodajemy mięso mielone i podsmażamy (mieszając by nie było grudek). Przyprawiamy kucharkiem, papryką, pieprzem i chili (ostrość według uznania, ja daje jedną łyżeczkę).
  • Mięso i cebulę zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat, ketchup i rozdrobnione pomidory (bez skórek) pokrojoną paprykę w paseczki i dusimy aż zgęstnieje.
  • Na końcu dodajemy fasolę i delikatnie mieszamy (by jej nie pognieść) Przyprawiamy do smaku.
  • Podawać na gorąco z posypką z tartego sera i pietruszki.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

40 minut

Całkowity czas:

55 minut


Średnia 5 / 5 (1227 głosów)

related articles