Podczas wiosny najlepiej smakują nam lekkie, a jednocześnie sycące posiłki. Świetnie sprawdzają się w takim wypadku wszelkiego rodzaju zupy. My polecamy pomidorową, którą w ramach urozmaicenia wzbogacimy o makaron w kształcie gwiazdek.
Składniki:
- 2 l wywaru kostno-jarzynowego
- 1 marchewka
- 1 korzeń pietruszki
- 1 mały seler
- 1 puszka (ok. 400 g) pomidorów krojonych
Przygotowanie:
- Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler).
- Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą.
- Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.
- Smacznego!
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
50 minut
Średnia 5 / 5 (1208 głosów)