Home Zupy Zupa pomidorowa z gwiazdką

Zupa pomidorowa z gwiazdką

by

Podczas wiosny najlepiej smakują nam lekkie, a jednocześnie sycące posiłki. Świetnie sprawdzają się w takim wypadku wszelkiego rodzaju zupy. My polecamy pomidorową, którą w ramach urozmaicenia wzbogacimy o makaron w kształcie gwiazdek.

Składniki:

  • 2 l wywaru kostno-jarzynowego
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 puszka (ok. 400 g) pomidorów krojonych

Przygotowanie:

  • Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler).
  • Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą.
  • Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.
  • Smacznego!

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (1208 głosów)

related articles