Home Zupy Zupa porowa z tostami

Zupa porowa z tostami

by

Jest bardzo dobra nie tylko w chłodniejsze dni.

Składniki:

  • 1 kostka bulionowa
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 2 średnie pietruszki
  • 3 prostokątne serki topione śmietankowe
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżka imbiru

Przygotowanie:

  • Do 1 i 1/2 l wrzącej wody wrzuć kostkę bulionową, ziele angielskie i liście laurowe. Dodać umyte i obrane pietruszki.
  • Serki topione połączyć z dodatkiem 1/2 szklanki ciepłej wody, śmietaną, dodać imbir oraz ugotowane wcześniej pietruszki. Całość dokładnie zmiksować na gęsty krem.
  • Do wywaru wrzuć posiekane pory. Po kilku minutach dodać krem. Całość gotować kilka minut. Na końcu dodać kilka listków świeżej mięty, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami z chleba tostowego.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

45 minut

Całkowity czas:

60 minut


Średnia 5 / 5 (1097 głosów)

related articles