Smaczna i bardzo sycąca zupa pochodząca z kuchni polskiej – pełna warzyw, z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Kostki rosołowe można zastąpić bulionem warzywnym.
Składniki:
- 2 litry wody
- 400 g warzyw (seler, pietruszka, marchewka, cebula, ziemniaki)
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 2 kostki rosołowe
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
Przygotowanie:
- Wodę zagotować. Warzywa pokroić w kostkę, kaszę przepłukać i wrzucić do garnka. Dodać kostki rosołowe, czosnek, pieprz i vegetę. Gotować przez 25 minut.
- Na 2 minuty przed końcem gotowania dodać posiekane zioła. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (871 głosów)