Home Zupy Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

by

Smaczna i bardzo sycąca zupa pochodząca z kuchni polskiej – pełna warzyw, z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Kostki rosołowe można zastąpić bulionem warzywnym.

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 400 g warzyw (seler, pietruszka, marchewka, cebula, ziemniaki)
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę

Przygotowanie:

  • Wodę zagotować. Warzywa pokroić w kostkę, kaszę przepłukać i wrzucić do garnka. Dodać kostki rosołowe, czosnek, pieprz i vegetę. Gotować przez 25 minut.
  • Na 2 minuty przed końcem gotowania dodać posiekane zioła. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (871 głosów)

related articles