Przepis ten poznałam dzięki mojej mamie. Jest prosty a zupa zawsze wychodzi doskonała. Robi się ją krótko, wyśmienita ze śmietaną i bez niej.
Składniki:
- 4 podudzia z kurczaka lub 4 skrzydełka
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Do gotującej wody wrzucamy mięso, solimy i gotujemy około 30 minut.
- Po ok. 30 minutach dorzucamy włoszczyznę, gotujemy około 45 minut.
- Wyjmujemy mięso i włoszczyznę, dodajemy Wegetę.
- Po zagotowaniu dodajemy koncentrat.
- Po zgotowaniu dodajemy mąkę wymieszaną z zimną wodą.
- Po zagotowaniu wyłączamy zupę i GOTOWE 🙂
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
85 minut
Całkowity czas:
100 minut
Średnia 5 / 5 (908 głosów)