Lubisz szybkie zupy ta jest idealna. Zupa z serka topionego z dodatkiem cynamonu, jogurtu i ryżu brązowego.
Składniki:
- 1,5 l rosołu
- 300 g topionego serka gouda
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego cynamonu
- przyprawa do zup typu kucharek
- 1 woreczek brązowego ryżu
Przygotowanie:
- Brązowy ryż ugotuj na miękko w lekko osolonej wodzie, odcedź.
- W garnku zagotuj rosół. Drobno pokrój serek. Do gotującego się rosołu wrzuć kawałki serka i gotuj, ubijając trzepaczką, aż serek całkowicie się rozpuści, a zupa nabierze kremowej konsystencji.
- Dodaj jogurt i zamieszaj. Wsyp cynamon, przypraw do smaku przyprawą do zup. Dodaj ugotowany ryż.
Porcja dla:
3 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (991 głosów)