Bardzo pyszna zupa z surowych ogórków z cebulą i serkiem homogenizowanym. Doskonała na lato, bo nie trzeba nic gotować.
Składniki:
- 4 średnie ogórki gruntowe
- 2 cebule
- 2 opakowania (po 135 g) serka homogenizowanego (zwykłego, nie waniliowego)
- woda mineralna niegazowana (wedle uznania)
- szczypior do smaku
- natka pietruszki do smaku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Ogórki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Dodać serek, po czym całość zmiksować.
- Następnie rozcieńczyć wodą mineralną do konsystencji gęstej zupy.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać posiekane zioła.
- Wymieszać, a potem schłodzić.
Porcja dla:
3 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
80 minut
Średnia 5 / 5 (987 głosów)