Home Zupy Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

by

Pyszny i aksamitny krem ze szparagów

Składniki:

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 1 łyżka masła
  • średnia czerwona cebula
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 opakowanie serka topionego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 kromki chleba

Przygotowanie:

  • Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki.
  • W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając.
  • Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku.
  • Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (1072 głosów)

related articles