Home Zupy Zupa z owoców morza z makaronem

Zupa z owoców morza z makaronem

by

Wyjątkowo szybka do ugotowania zupa z owoców morza doprawiona świeżym imbirem to rozgrzewające i sycące danie, świetne na lunch. Można ją przyrządzić z różnych mięczaków, skorupiaków i ryb.

Składniki:

  • 700 ml bulionu rybnego lub drobiowego
  • 1 pęczek cebulki dymki, posiekanej
  • 2 cm świeżego imbiru, obranego i startego
  • 1 trawka cytrynowa, drobno posiekana
  • 2 łyżeczki sosu sojowego

Przygotowanie:

  • Wlać bulion do dużego rondla. Dodać cebulkę dymkę, imbir, trawkę cytrynową oraz sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia i doprawić solą i pieprzem.
  • Wrzucić kawałki ryby i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać przegrzebki i gotować przez minutę na małym ogniu.
  • Wrzucić krewetki i gotować przez kilka minut, aż krewetki będą różowe. Dodać kapustę pak choi oraz makaron. Doprowadzić do wrzenia. Nalać do misek podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

08 minut

Całkowity czas:

18 minut


Średnia 5 / 5 (1157 głosów)

related articles