Home Zupy Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

by

Szybko, prosto, tanio i dietetycznie.

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • masło do smażenia
  • 300 ml wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 300 ml śmietany 30%
  • suszona lub świeża pietruszka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Pokrój pieczarki. Usmaż na maśle na patelni.
  • Do garnka dodaj wodę, kostkę rosołową i zagotuj.
  • Dodaj śmietanę i pietruszkę – podgrzej.
  • Zmiksuj zupę blenderem/mikserem. Wymieszaj. Przypraw. Gotowe!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (746 głosów)

related articles