Home Zupy Szybka zupa rybna

Szybka zupa rybna

by

Ryba i drobne młode ziemniaki gotują się bardzo szybko i doskonale razem smakują. Ta pożywna zupa ma wspaniały pikantny smak. Podawać z paluszkami.

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 150 g porów, pokrojonych w krążki
  • 70 g pancetty lub okrojonego ze skórki bekonu, pokrojonego w kostkę
  • 400 ml wywaru rybnego
  • 400 g pokrojonych pomidorów z puszki

Przygotowanie:

  • Rozgrzać oliwę w dużym rondlu. Wrzucić pory i pancettę lub bekon. Smażyć na średnim ogniu przez 3–4 minuty, często mieszając.
  • Wlać wywar rybny, dodać pomidory, chili i nasiona kopru włoskiego. Doprowadzić do wrzenia. Wrzucić ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować przez około 5 minut.
  • Dodać kawałki żabnicy i wędzonego łupacza. Doprowadzić ponownie do wrzenia, zmniejszyć ogień na bardzo mały i gotować przez 6–8 minut, aż ryby będą się łatwo dzieliły, a ziemniaki zrobią się miękkie. Podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (1230 głosów)

related articles