Home Zupy Zupa krem z zielonej sałaty

Zupa krem z zielonej sałaty

by

Czy kiedykolwiek robiliście zupę z sałaty? Zaskakująco dobra i kremowa dzięki dodatkowi serków topionych. Polecam!

Składniki:

  • 1 główka zielonej sałaty
  • 1 litr mleka
  • 3 opakowania (po 100 g) serków topionych śmietankowych
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:

  • Sałatę opłukać i sparzyć wrzątkiem.
  • Mleko zagotować, dodać sałatę i serki. Zmiksować do konsystencji kremu.
  • Podawać z połówkami jajek.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (716 głosów)

related articles