Home Zupy Zupa cebulowa na szybko

Zupa cebulowa na szybko

by

Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa dla tych co potrafią ugotować tylko wodę i jajka.

Składniki:

  • kostka rosołowa (warzywna lub wołowa)
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól,pieprz
  • łyżka smalcu
  • cebula ( 1 duża lub 2 małe)
  • 1-2 łyżki mąki

Przygotowanie:

  • Wstaw wodę, dodaj kostkę, liść, ziele, sól, pieprz i gotuj.
  • Rozgrzej smalec na patelni, obierz cebulę, pokrój w paski i podsmaż na średnim ogniu uważając żeby nie przypiec.
  • Jak cebula będzie już gotowa – posyp mąką, dokładnie wymieszaj, dolej gotującego wywaru, zamieszaj, chwilę pogotuj, wlej do reszty wywaru i gotuj ok.15 minut. Gotowe.
  • Podawaj z makaronem lub grzankami.

Porcja dla:

1 osoby

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (998 głosów)

related articles