Home Zupy Krokiety z kapustą

Krokiety z kapustą

by

Pyszne krokiety nadziewane kapustą i jajkiem. Wspaniałe jako przekąska lub dodatek do czerwonego barszczu.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:

  • Kapustę posiekać i smażyć na maśle, aż będzie miękka. Odstawić do przestudzenia.
  • Jajka obrać i posiekać, wymieszać z kapustą i posolić do smaku.
  • Przygotować ciasto na krokiety: zmiksować mleko z jajkami, cukrem i solą. Stopniowo dodawać mąkę i zmiksować na gładko.
  • Na patelni rozgrzać olej, chochelką nalewać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano.
  • Na środek usmażonego naleśnika nakładać łyżkę nadzienia, zawijać w rulonik lub kopertę.
  • Przed podaniem obsmażyć krokiety na rumiano.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

60 minut


Średnia 5 / 5 (1086 głosów)

related articles